Főoldal                       A PORSCHE                         Alkatrészek                           Javítások                               Képgaléria                             Partnerek                              Kontakt

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Vissza

 

Porsche

 

Porsche Cayenne V8 Biturbo fékbetét csere

 

„nagytestű” autók (suv-ok) esetében, de a Porsche főként, precíz működésű fékeket használ. Ezeket a legnagyobb terheléseket is elviselő fékeket maximális biztonság mellett kell üzemeltetni, mert a kocsi tömegéből adódóan már nem csak a saját biztonságos megállásunk a fő cél hanem, hogy mindenkit megvédjen egy esetleges baleset bekövetkeztétől.

A nagy össztömeg mellett hatalmas 3-4-500 Le teljesítményről beszélünk ami, hirtelen kigyorsítást követően nagy fékezést vesz igénybe.

Ennek következményeként a fékbetét felmelegszik, majd kihűl. Ám minél többször játszódik le ez a folyamat annál kevesebb idő van arra, hogy lehűljön a féktárcsa és a betét. Az utcai fékbetétek hő tűrő képessége véges. 

 

 

 

 

A képen látható fékbetét már kopás határon van, ugyan a kopásjelző még nem jelzett vissza, de a betét már repedezni kezdett, ami valljuk be nem jó látvány, sőt legrosszabb esetben, ha a repedés következtében kiesik egy rész a betétből, akkor az már nem is üzemel rendesen.

 

 

 

 

Alkalmanként képes arra is a fenti helyzet, hogy a féktárcsát is tönkreteszi.

Minden csere alkalmával ellenőrizzük a féktárcsa állapotát és annak gyári vastagságát.

Soha nem használjunk méreten aluli féktárcsát és hibás tudatosan hibás (elkopott) fékbetétet.

 

 

 

 

Az új fékbetétet ellenőrizzük le nem tört le a betétből vagy sérült meg a betét. Mindig sértetlen gyári vagy gyári minőségű betétet használjunk. Cseréljük továbbá a kopásérzékelőt, rezgés csillapítót, rögzítő csavart, stb.

 

 

 

 

A féknyerget tisztítsuk meg. E célra csak és kizárólag speciális féknyereg tisztító vegyszert használjunk, ami oldja a féknyeregre égett fékport. Ez esztétikai és minőségbeli okok miatt szükséges. Mivel a féknyeregben a fékdugattyúk visszanyomásra kerültek, ezért ha mód és lehetőség van rá érdemes légteleníteni a fékrendszert. Fékolajt csak légtelenítés után töltsünk rá és KIZÁRÓLAG Porsche gyári fék olajt használjunk. Légtelenítést csak szakemberrel együtt végezzük és kövessük a gyári utasításokat. Légtelenítés után a teljes féknyerget, fékbetéteket féktisztító spray-vel fújjuk át, majd a folyás irányában a féktárcsát is tisztítsuk meg. Védjük a környezetet és tartsuk be a veszélyes hulladékkal kapcsolatos tudnivalókat. A féktisztító rendkívül gyúlékony ezért fokozott óvatossággal.

 

 

 

 

 

Végezetül a kereket rakjuk fel a megfelelő nyomatékkal átlósan húzzuk meg a kerékcsavarokat.

Légkulcs használatát nem javaslom, mert az nem egyenletesen feszíti a kereket.

 Tisztítsuk meg a felnit samponos vízzel. Én a Turtle vagy Armor All terméket használok, mert az oldja a felnire rárakódott fékpor és olajakat is