Főoldal                       A PORSCHE                         Alkatrészek                           Javítások                               Képgaléria                             Partnerek                              Kontakt

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Vissza

 

Porsche

 

Porsche 964 Cabrio tető javítás

 

Főleg idősebb porsche-n előforduló jelenség, hogy a cabriótető meghajtó motorja és az emelőszerkezet közötti bowden meghajtásos kapcsolat begszűnik. Ebben az esetben ha megszokásból emeljük a tetőt könnyen így végződhet a vége.

Az alábbi képen a tetőt oldalról megtámasztó kar látszik kiszerelés után.

Egy igen vastag kb 30 mm átmérőjű szerkezetről van szó, belső felében az öntvény merevítéssel van megerősítve.

A külső kárpit nagyon óvatos lebontása után a kar kiszedhető, de csak szakképzett ember vagy ilyen segítségével csináljunk ilyet.

A kárpit kis erő hatására elszakadhat. A csavarokat tüzetesen ellenőrizve szedjük ki és raktározzuk a szerelés végéig. Minden mozgó egymástól elmozdulni képes részt jelöljünk meg a pontos visszarakás miatt.

 

 

 

A szerkezet kivétele után érdemes mindent alaposan kitakarítani és a csavarokat, forgó pontokat bezsírozni.

Ne feledjük egy ilyen autó esetében is legalább 18 éve nem lett bezsírozva, kivéve ha erre is kiterjedt a szerviz vagy házilag meg lettek ezen pontok zsírozva. 

 

 

A kart egy speciális hegesztési technológiával ismét

 

 

A kart a régi festéktől teljesen megtisztítva, a hegesztést egy kicsit felcsiszolva a munkadarabunk újrafesthető.

Kellő száradás után visszaépíthető, a zsírzásról ne feledkezzünk meg!!!

 

A tetőszerkezet beállítása csak hozzáértő személy végezze az ismételt hibák elkerülése végett.